Over mij

Mijn naam is Carla van Hemert, ik ben op 7 januari 1971 geboren in Papendrecht en ook in Papendrecht opgegroeid als “middelste” in een ondernemersgezin met 5 kinderen. Ik woon nog steeds in Papendrecht met mijn man en twee dochters.

In 1999 kreeg ik een ingrijpende ervaring met de dood: totaal onverwacht overleed mijn partner. Dit verlies, het afscheid en het verdriet zetten mijn wereld op zijn kop en tegelijkertijd leek de wereld stil te staan. Hoe nu verder? Met vallen en opstaan ontdekte ik een enorme levenskracht in mezelf. Jaren later ging het mij steeds meer raken wat het verlies van een dierbare met mensen doet. Het werd mij steeds duidelijker dat het goed afscheid nemen van een dierbare erg belangrijk is voor het kunnen omgaan met het verlies van je dierbare. Een goed afscheid kan je echt verder helpen, daar ben ik van overtuigd.

Mijn passie

Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt. Ik vind het belangrijk in de moeilijke periode rondom een (naderend) overlijden rust en ruimte te creëren voor de wensen en gevoelens van alle betrokken dierbaren. Ik wil graag met u mogelijk maken dat er écht aandacht voor het afscheid kan zijn en u dat verder helpt. Ik bied uitvaartbegeleiding op maat en ga niet per definitie uit van wat ‘gebruikelijk’ is. Liever achterhaal ik wat in uw situatie de behoeften zijn en help ik een persoonlijke uitvaart mogelijk te maken. Een uitvaart waar u troost uit kunt putten.

Mijn keuze

Wat werk betreft heb ik ruim 25 jaar ervaring opgedaan als coördinator, adviseur, projectleider en teammanager binnen verschillende organisaties, zoals een grote cateraar, de overheid en een ziekenhuis. Wat ik altijd belangrijk vind in mijn werk is de balans tussen de mens en het resultaat, tussen gevoel en verstand. Waar ik energie van krijg, is wanneer ik echt iets kan betekenen voor mensen en hen “verder” help. Ik ben op zoek gegaan naar wat voor mij betekenisvol werk is. Ik heb besloten mijn hart te volgen en heb ervoor gekozen om mijn levenservaring, mijn levenskracht en mijn persoonlijke kwaliteiten te bundelen en in te zetten als uitvaartbegeleider. Ter voorbereiding heb ik onder meer de Beroepsopleiding Uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen gevolgd en de nodige praktijkervaring opgedaan.
Ter verdieping én verbreding ben ik in 2019 gestart met de opleiding Stervensbegeleiding bij het Landelijk Expertisecentrum Sterven.

Ervaringen van anderen