Over mij

Mijn naam is Carla van Hemert, ik ben op 7 januari 1971 geboren en opgegroeid als “middelste” in een gezin met 5 kinderen, op een boerderij langs de dijk van Papendrecht. Ik woon nog steeds met veel plezier in Papendrecht, sinds ruim 20 jaar weer langs de dijk, met mijn man en twee dochters.

In 1999 kreeg ik een ingrijpende ervaring met de dood: totaal onverwacht overleed mijn partner. Dit verlies, het afscheid en het verdriet zetten mijn wereld op zijn kop en tegelijkertijd leek de wereld stil te staan. Hoe nu verder? Met vallen en opstaan ontdekte ik een enorme levenskracht in mezelf. Jaren later ging het mij steeds meer raken wat het verlies van een dierbare met mensen doet. Het werd mij steeds duidelijker dat het goed afscheid nemen van een dierbare erg belangrijk is voor het kunnen omgaan met het verlies van je dierbare. Een goed afscheid kan je echt verder helpen, daar ben ik van overtuigd.

Mijn passie

Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en passend afscheid mensen verder helpt. Ik vind het belangrijk in de moeilijke periode rondom een (naderend) overlijden rust en ruimte te creëren voor de behoeften en gevoelens van alle betrokken dierbaren. Ik wil graag met u mogelijk maken dat er écht aandacht voor het afscheid kan zijn en u dat verder helpt. Ik bied uitvaartbegeleiding op maat en ga niet per definitie uit van wat ‘gebruikelijk’ is. Liever achterhaal ik wat voor u belangrijk is, wat  de wensen zijn en help ik een persoonlijke uitvaart mogelijk te maken. Een uitvaart waar u troost uit kunt putten en later goed op terug kunt kijken.

Mijn keuze

Ik heb jarenlange ervaring in verschillende functies en verschillende organisaties. Hoe afwisselend, interessant en plezierig het werk ook was, ik miste steeds meer de zingeving en het centraal stellen van de mens. Ik ben op zoek gegaan naar wat voor mij betekenisvol werk is. Ik heb besloten mijn hart te volgen. Het leven en de bijbehorende onvermijdelijke dood zijn daarbij mijn grootste leermeesters. Ik heb ervoor gekozen om mijn levenservaring, mijn levenskracht en mijn persoonlijke kwaliteiten te bundelen en in te zetten als uitvaartbegeleider. Een keuze waar ik gelukkig van word. Ik kan mezelf zijn in mijn werk, mijn gevoel volgen en doen waar ik van nature goed in ben: er zijn voor mensen in een moeilijke tijd, ontzorgen, naar hen luisteren, rust brengen en ruimte geven, een persoonlijke benadering, de juiste vragen stellen, adviseren, plannen en organiseren. Lees hier ervaringen van anderen die ik heb mogen begeleiden bij het afscheid nemen van hun dierbare.

Destijds heb ik de Beroepsopleiding Uitvaartbegeleider bij Meander Uitvaartopleidingen gevolgd en met uitstekende resultaten afgerond en heb ik de nodige praktijkervaring opgedaan.

Ter verdieping én verbreding heb ik deelgenomen aan de opleiding Stervensbegeleiding bij het Landelijk Expertisecentrum Sterven. Deze opleiding, ‘Omgaan met sterven’, heb ik in juni 2020 afgerond, waarna ik ben aangesloten als professional bij het Landelijk Expertisecentrum Sterven. In het najaar 2020 heb ik aansluitend de introductiecursus VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale zorg) gevolgd voor hospice de Cirkel. Vanaf de opening in november 2020 van de locatie van hospice De Cirkel in Papendrecht zet ik me waar mogelijk in voor deze zo belangrijke voorziening voor onze regio.

In mijn werk als uitvaartbegeleider, of misschien beter gezegd ‘begeleider bij afscheid’, heb ik waardevolle ervaringen opgedaan in de begeleiding bij (naderend) sterven. Ik word vaak bij leven benaderd, wanneer het proces van afscheid nemen al gaande is. Afscheid nemen is immers veel meer dan een uitvaart alleen…

Mijn inzet als stervensbegeleider kan volledig onafhankelijk plaatsvinden van uitvaartbegeleiding. Uiteraard bepaalt u zelf waar u al dan niet behoefte aan heeft.