Kosten

Aandacht voor Afscheid verzorgt geen zogenaamde ‘budgetuitvaarten’. Echter, bij elke uitvaart houden we rekening met het beschikbare budget. Wij regelen kortingen, zoeken alternatieven en passen op uw portemonnee. De kosten van een uitvaart hangen sterk af van uw eigen wensen en keuzes die u maakt. Wij zijn transparant over de kosten en leveren onafhankelijk advies. Wij werken zonder provisie over inkoop bij andere partijen. 

Op basis van een persoonlijk gesprek en uw wensen maken wij een uitgebreide en duidelijke offerte voor de volledige begeleiding van de uitvaart. Ook zijn hierin de bijkomende kosten opgenomen voor het inhuren van diensten van derden, huren van locatie(s), inkoop van producten en eventuele reiskosten.

Wij werken met een vast dienstverleningstarief voor de totale begeleiding van de uitvaart, op basis van een vooraf ingeschat aantal uren inzet. Hiervoor zijn wij in de gehele periode van overlijden tot en met de uitvaart beschikbaar (ook midden in de nacht, in het weekend, 24/7 bereikbaar).

Wij vinden het belangrijk dat de kosten transparant zijn zodat u weet waar u aan toe bent. Om die reden krijgt u zo snel mogelijk een zo nauwkeurig mogelijk kostenoverzicht van ons. Op die manier bent u goed geïnformeerd en staat u niet voor verrassingen achteraf.Voor ieder budget is een mooie, persoonlijke en passende uitvaart mogelijk. Een uitvaart kost gemiddeld tussen de € 5.500,– en € 9.500,–.

Verzekeringen

Of u nu wel of niet verzekerd bent voor de uitvaartkosten, ik kan u ten alle tijden begeleiden. Heeft u een polis van Monuta, Dela, Yarden, of een andere maatschappij, dat is geen probleem. Ook dan kan Aandacht voor Afscheid uw uitvaart verzorgen.  U bent altijd vrij in uw keuze van de uitvaartbegeleider. In sommige gevallen heeft dit gevolgen voor de hoogte van de uitkering, maar dit hoeft zeker niet. Wij kunnen uw polisvoorwaarden voor u bekijken en een vrijblijvende offerte voor de uitvaart voor u opstellen, dan weet u exact waar u aan toe bent.

Vermoedt u dat er ooit een uitvaartverzekering is afgesloten, maar weet u niet (meer) bij welke verzekeraar? Of heeft u oude polissen en weet u niet meer bij welke maatschappij ze nu zijn ondergebracht, ook hierbij helpen wij.

Er bestaan veel misverstanden over uitvaartverzekeringen. Vaak staat op de polis “Bel in geval van overlijden naar… -nummer van de uitvaarttak van de verzekeringsmaatschappij-“. Daartoe bent u niet verplicht! U heeft bij de keuze voor een verzekering geen keuze gemaakt door wie de uitvaart wordt begeleid.

Ook geven verzekeraars vaak aan dat de kosten hoger zullen uitvallen (of het uitgekeerde bedrag lager zal zijn) als u niet voor hen kiest voor de uitvaartbegeleiding. Dit hoeft zeker niet het geval te zijn. In tegenstelling tot veel uitvaartondernemingen rekenen wij geen provisie en hebben wij aanzienlijk lagere bedrijfskosten dan de grotere uitvaartondernemingen.

Het belangrijkste is dat u een uitvaartbegeleider kiest die bij u past.

Is er nu geen sprake van overlijden en heeft u wel een uitvaartverzekering? Het kan zinvol zijn om na te gaan of uw uitvaartverzekering nog wel bij u past. In feite is een uitvaartverzekering een ongebruikelijke vorm van verzekeren. Verzekeringen sluit u doorgaans af om de financiële impact van mogelijke risico’s af te dekken. Overlijden is geen risico, iedereen komt te overlijden. Als u andere mogelijkheden heeft om geld apart te zetten voor een uitvaart, bijvoorbeeld in een deposito, is dat een optie om te overwegen. Sinds 2017 is het altijd mogelijk uw lopende uitvaartverzekering te beëindigen. Het tot nu toe opgebouwde bedrag wordt dan aan u uitgekeerd.

Deposito 

Met een uitvaartdeposito of koopsom wordt middels een eenmalige geldstorting een overeenkomst aangegaan. Bij het overlijden komt het geldbedrag vrij voor de nabestaanden en kan de uitvaart hiermee bekostigd worden. Het voordeel van een uitvaartdeposito is dat er geen gezondheidsverklaring vereist is, zoals bij een uitvaartverzekering wel het geval is. Dit maakt een uitvaartdeposito bijzonder interessant voor mensen met een chronische aandoening of voor mensen ouder dan 70. Het ingelegde bedrag wordt ieder jaar meer waard door rente (rendement van beleggingen) en u kunt desgewenst het bedrag verhogen.