Binnenkomen

 

Column in het Papendrechtse NieuwsbladColumn in Het Papendrechts nieuwsblad van 27 november 2019

Wanneer ik voor het eerst bij mensen binnenkom, weet ik nooit vooraf wat me te wachten staat. Natuurlijk weet ik iets: er is iemand overleden. Of mensen hebben een afspraak om te praten over een verlies en een afscheid dat komen gaat. Voor ik binnenkom vul ik de context niet in. Geen veronderstelling, of aannames over hoe het voor deze mensen is. Ondanks mijn expertise en ervaring kom ik wat dat betreft 'blanco' binnen. Elk verlies en elke situatie is immers anders. Mijn belangrijkste taak als ik binnenkom, is om vol aandacht af te tasten 'hoe het is' bij de mensen waar ik op dat moment ben. Door er te zijn, te luisteren, vragen te stellen en aan te voelen hoe het verlies bij ze 'binnenkomt'. Vaak is het nodig om eerst wat rust te crëren om de realiteit door te laten dringen in de chaos van emoties. 

Lees verder op de website van het Papendrechts nieuwsblad

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.