Meer betaalbaar begraven in Papendrecht

De kosten voor het particuliere graf (40 jaar) waren wél ca. € 4.000,- hoger dan voor tussen het algemene graf (15 jaar). Een enorm verschil wat, zou men het al willen, lang niet voor iedereen is op te brengen.

Na dit meerdere keren bij de gemeente Papendrecht te hebben aangekaart, ben ik dan ook ontzettend blij dat met ingang van 2021 er meer keuzemogelijkheden zijn. De initiële looptijd van het grafrecht voor een particuliergraf kan nu worden gekozen van minimaal 15 jaar tot maximaal 40 jaar.

Je kunt nu dus kiezen voor een algemeen óf particulier graf met dezelfde looptijd. Belangrijke verschillen zijn: Na afloop van de looptijd kan het grafrecht van een particulier graf indien gewenst altijd worden verlengd, van een algemeen graf niet. En in een particulier graf kan t.z.t. een 2de persoon (partner, familielid, de rechthebbende bepaalt wie) bij worden begraven. Bij een algemeen graf wordt op volgorde van overlijden begraven.

Door de wijziging van de tarieven-structuur van de begraafplaats Papendrecht, komt de keuze voor een particulier graf voor meer mensen binnen bereik. De kosten voor de verschillende mogelijkheden zijn als volgt.

Bij elke gemeente / begraafplaats is de kostenstructuur anders. En naast de gemeentelijke begraafplaats is begraven op een natuurbegraafplaats voor steeds meer mensen een overweging.

In de afgelopen tijd heb ik veel mensen begeleid bij het maken van de keuze voor het soort graf- of toch cremeren - voor nu of voor later. Want naast de kosten zijn er meer afwegingen te maken.  Wilt u hier een over van gedachten wisselen, of wilt u de verschillende mogelijkheden en bijbehoren kosten en voors en tegens op een rijtje laten zetten? Maak gerust een afspraak, we zijn u hier graag mee van dienst. Een afspraak maken kan telefonisch via 06 24204630, of per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.