Huidige omstandigheden

 

Ben je in kleine kring en of is er behoefte om de overledene met een grote groep te herdenken? Wat zijn mogelijkheden om de naasten te steunen op afstand? Hoe zorgen we dat iedereen de mogelijkheid krijgt om op zijn of haar manier afscheid te nemen en ieders veiligheid hierbij voorop staat? Met de ruime ervaring die ik inmiddels in ‘de huidige omstandigheden’ heb, kan ik suggesties aandragen en adviseren. 

Ik vind het belangrijk om, als het op een verantwoorde manier kan, ook in coronatijd fysiek bij u te komen. Om in een persoonlijk gesprek met elkaar jullie situatie, behoeften en de mogelijkheden te bespreken. Tijdens het eerste telefonisch contact vraag ik wel altijd of er sprake is van een corona besmetting (bij overledene of een van de naasten of diens omgeving) en/of iemand gezondheidsklachten heeft. Tijdens fysieke afspraken vraag ik uiteraard altijd de 1,5 meter afstand te houden en niet met te grote groepen aanwezig te zijn als ik bij u thuis langskom.

Mijn insteek is steeds: laten we ons niet focussen op wat niet mogelijk is, maar er op een verantwoorde manier met elkaar voor zorgen dat het een mooi afscheid wordt. Een afscheid dat voor jullie goed is, troost brengt. Ook nu, juist nu, in de huidige omstandigheden.

De actuele informatie vanuit de Rijksoverheid kunt u hier nalezen.
https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/openbaar-en-dagelijks-leven/uitvaarten

 

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.