Update impact Corona / COVID-19 maatregelen bij afscheid

PaardebloemEen update naar aanleiding van de aanvullende maatregelen tegen verspreiding van het Coronavirus die zondag 15 maart zijn afgekondigd en vragen die ik de afgelopen dagen heb gekregen: 

We zijn in een onbekende en soms bijna onwerkelijke situatie terecht gekomen. Wanneer in deze tijd een dierbare van je sterft, wil je het liefst niet met de ‘grote buitenwereld’ bezig zijn. Toch ontkomen we er niet aan, we zullen de maatregelen serieus moeten nemen. Afscheid nemen is nooit makkelijk. En als je, door de huidige situatie, misschien niet op jouw manier afscheid kunt nemen, is dat extra verdrietig.

Vanuit Aandacht voor Afscheid denk ik ook in deze moeilijke tijd met u mee, in creatieve oplossingen. Natuurlijk houd ik me volledig op de hoogte van de RIVM-richtlijnen en de dringende adviezen van onze brancheorganisatie BGNU. De situatie kan van dag tot dag veranderen. De maatregelen en adviezen worden volledig opgevolgd. En mocht ik onverhoopt opeens verkouden worden of iets dergelijks, dan zorg ik voor een waarnemer waarbij u ook in goede handen bent.

Wat zijn de aanvullende maatregelen voor de uitvaartbranche na 15 maart?

  • Bij afscheidsbijeenkomsten, uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken mogen niet meer dan 30 personen aanwezig zijn. De aanwezigen dienen tijden het samenzijn minimaal 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
  • Voor dit (beperkte) gezelschap kan na afloop geen catering worden aangeboden. Er wordt geen koffie of thee geschonken en er is geen nazit.
  • Dringend advies is de contacten zo veel mogelijk op afstand, dus telefonisch, per mail etc. te laten verlopen.

Drastische maatregelen die helaas heel erg nodig zijn.

Welke mogelijkheden en oplossingen kunt u aan denken?

Het is natuurlijk heel persoonlijk, wat het beste bij u en uw naasten past. Ik inventariseer wat voor u belangrijk is en wat uw wensen zijn en op basis daarvan zoeken we naar mogelijkheden. Bijvoorbeeld:

  • Nu een klein afscheid en op een later moment een herdenking in grote(re) kring.
  • Een afscheid in kleine kring, via een livestream te volgen.
  • Een afscheid in kleine kring en de volgende dag een weergave hiervan versturen. Denk aan foto’s, teksten en muziek in de sfeer die bij de overledene, u en uw naasten past.
  • De afscheidsbijeenkomst, die in kleine kring plaatsvindt, laten opnemen (geluid en/of beeld) of laten fotograferen en op een later moment bepalen wat u wilt delen met anderen.
  • Condoleren, steun betuigen en herinneringen delen op dit moment ‘op afstand’, door middel van te personaliseren herinneringskaarten, of zelfs digitaal (geschreven of opname beeld/geluid).
  • Mijn dienstverleningstarief pas ik aan op de situatie. Rekening houdend met uw budget en de dienstverlening/kosten die een afscheid of herdenking wellicht op een later moment nog met zich meebrengt.

Helaas zal ik dus fysiek meer op afstand werken, maar zoals altijd wel met alle aandacht en vanuit heel mijn hart. Mocht u mijn hulp nodig hebben dan ben ik er graag voor u en zoeken we samen naar mogelijkheden voor een waardig en passend afscheid. Zeker nu… juist ook nu! Veel sterkte allemaal, zorg goed voor uzelf en elkaar!

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.