Impact Corona / COVID-19 maatregelen bij afscheid

Donderdag 12 maart zijn aanvullende maatregelen afgekondigd tegen de verspreiding van het Coronavirus. Zo zijn ‘evenementen’ met meer dan 100 personen niet meer toegestaan. Er wordt van alles gecanceld of verplaatst naar een later te bepalen datum.
Afscheid nemen van een dierbare kun je maar één keer doen en de uitvaart kun je nu eenmaal niet naar een later moment verplaatsen. Aandacht voor Afscheid helpt u bij het vinden van mogelijkheden om ook in deze tijd passend afscheid te nemen. Om het verlies van en herinneringen aan je dierbare te kunnen delen met elkaar en elkaar te kunnen steunen.

De maatregelen die getroffen worden door het RIVM hebben zeker impact wanneer je in deze tijd afscheid moet nemen van een dierbare.

Van verschillende uitvaartlocaties waar ik mee werk, heb ik inmiddels bericht ontvangen: Vanaf 14 maart, vooralsnog tot 31 maart, worden geen uitvaarten gefaciliteerd waar meer dan 100 belangstellenden fysiek aanwezig zijn. Daarnaast worden diverse extra hygiëne-maatregelen getroffen.
Wanneer iemand is overleden ten gevolge van het Coronavirus worden aanvullende (beschermende) maatregelen genomen.

Condoleren zonder handen schudden of een lieve omhelzing, dat is lastig… We zijn van nature geneigd om ons medeleven aan een ander ook op deze wijze te betuigen. Hier worden de komende tijd alternatieve suggesties voor gedaan, zoals:

  • De eigen hand op het hart leggen
  • De handen gevouwen voor de borst houden
  • Met beide handen een handkus geven
  • Een hart vormen met je handen

Heb je vragen of kan ik je iets voor je betekenen? Bel, WhatsApp of mail me gerust.
06 24204630 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.