Als de mens verliest - Aandacht voor leven, verliezen en nalaten

 

Op het programma staan lezingen van:

Anja van der Starre, de vrouw achter ‘Schrijf je wijs’ | Hospicecoördinator | Stervensbegeleider | Schrijfcoach. Lees hier meer over Anja.
Anja neemt ons, al schrijvend, mee op het eigen levenspad. Aan de hand van verrassende opdrachten verken je de levenskunstenaar in jezelf.

Trijnie Lukassen-Beije, Notarieel jurist | Nalatenschapscoach en mediator. Lees hier meer over Trijnie.
Nalaten is een thema dat we het liefst voor ons uitschuiven, iets voor later. Toch krijgen we er allemaal mee te maken, als erfgenaam maar ook als degene die zelf een erfenis nalaat. Trijnie geeft ons een andere kijk op Nalaten want nalaten is veel meer dan een financiële erfenis!

Tim Overdiek, Schrijver | Therapeutisch coach. Lees hier meer over Tim, of bekijk de aflevering van het NPO programma ‘De kist’ met Tim.
Tim was jarenlang journalist, onder meer voor NOS Nieuws. Op zijn 13de verloor hij zijn vader en in 2009 overleed zijn vrouw. Daarover schreef hij Tranen van liefde. In 2019 schreef hij het boek Als de man verliest, over de mannelijke manier van omgaan met tegenslag, verlies en rouw. Indrukwekkend en inzichtrijk, voor zowel mannen als vrouwen!

Na afloop van de lezingen is er tijd voor ontmoetingen: je kunt bij de sprekers terecht voor meer informatie, boeken inzien en vragen stellen of napraten met een drankje en een hapje.

Waarom deze avond

Aandacht voor Afscheid organiseert deze avond om direct of indirect te helpen bij verlies en (verder) leven. Eén van de dingen die helpt, is moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken.  De dood, het verlies van een dierbare, verlies van gezondheid, en afscheid moeten (gaan) nemen zijn onderwerpen waar vaak liever niet over wordt gesproken. Tijdens deze avond wordt laagdrempelig gesproken over niet alledaagse onderwerpen. Dat inspireert en helpt mensen én dat helpt mensen om anderen te helpen.

Wanneer en waar

De lezingen vinden plaats op dinsdagavond 11 februari 2020 in het zalencentrum De Palm, Van der Palmstraat 3, 3351 HA Papendrecht. Er is in de omgeving voldoende parkeerplaats.

Vanaf 19:00 uur is de ontvangst, we starten om 19:30 uur en we ronden de lezingen af om ongeveer 21 uur, waarna voor wie dat wil tot 22 uur gelegenheid is elkaar te ontmoeten, nog even na te praten, vragen te stellen etc.

Aanmelden

Iedereen is welkom, graag wel vooraf aanmelden (naam en aantal personen). Wanneer je je aanmeldt, wordt er direct een plaats voor je gereserveerd. Aanmelden kan per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eventueel telefonisch op telefoonnummer 06 – 24204630.

Kosten

Voor de avond geldt geen toegangsprijs. Een vrijwillige bijdrage in de kosten (op de avond zelf) is welkom. Eventuele opbrengsten van de avond worden geschonken aan een goed doel, waarover meer informatie tijdens de avond.

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.