Uitnodiging lezing 'Verlies en verder' door Manu Keirse

Manu Keirse
Manu Keirse gelooft niet in rouwverwerking: “Je kunt hooguit een verlies overleven en weer leren genieten van het leven.” In zijn vele lezingen en boeken komt steeds naar voren dat er mogelijkheden zijn om elkaar te helpen bij verlies en verdriet. Meer weten kan hierbij helpen. In zijn boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ gaat het overigens niet alleen over verlies door dood, maar ook over verlies van gezondheid, werk en toekomstperspectief.

Manu schetst aan de hand van concrete en praktische voorbeelden hoe rouwen niets te maken heeft met verwerken, loslaten of vergeten maar met anders leren vasthouden. Over verdriet kom je niet heen, je integreert het in je leven. Verdriet is de keerzijde van liefde. Het gemis gaat niet over, maar zal ooit worden overstegen door herinneringen.

Manu Keirse 

 

Voor wie
Deze lezing is toegankelijk voor iedereen. De lezing is interessant voor:

  • wie zelf te maken heeft of krijgt met verlies;
  • wie beter wil weten hoe je anderen kunt helpen bij verlies en verdriet, zowel op het werk als privé. Waar doe je goed aan als bijvoorbeeld een vriend, collega of buurvrouw een dierbare heeft verloren of ernstig ziek is?
  • wie beter wil weten hoe je kinderen kunt helpen omgaan met verdriet en verlies. Wat kun je kinderen bijvoorbeeld beter wel, of misschien ook beter niet vertellen over de dood?

Aandacht voor Afscheid
Ik organiseer deze lezing vanuit Aandacht voor Afscheid omdat ik mensen wil helpen bij verlies. Eén van de dingen die helpt, is moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken.  De dood, het verlies van een dierbare, verdriet en afscheid nemen zijn onderwerpen waar vaak liever niet over wordt gesproken. Manu Keirse spreekt op een laagdrempelige en rake manier over verlies en verdriet. Dat inspireert en helpt mensen én dat helpt mensen om anderen te helpen.

Wanneer en waar
De lezing vindt plaats op donderdag 14 februari 2019 in het zalencentrum De Palm, Van der Palmstraat 3, 3351 HA Papendrecht. Er is in de omgeving voldoende parkeerplaats.Vanaf 19:00 uur is de ontvangst met koffie en thee. De lezing start om 19:30 uur en we ronden af om ongeveer 21:30 uur.

Carla van Hemert

"Ik wil van betekenis zijn voor mensen in tijden van verlies omdat ik er in geloof dat een persoonlijk en mooi afscheid mensen verder helpt"
Carla van Hemert

Meldnummer bij overlijden (24/7): 06 – 10 09 07 07
Voor overige vragen en contact bij voorkeur: 06 – 24 20 46 30
info@aandachtvoorafscheid-uitvaart.nl

Mijn laatste wensen document (Wilsbeschikking)
Vraag vrijblijvend een offerte aan
Algemene voorwaarden | Privacyverklaring

 

Kwaliteitsregister uitvaartverzorgers 

Aandacht voor Afscheid begeleidt voor u een persoonlijke uitvaart in de Drechtstreek, de Alblasserwaard en de Hoeksche Waard:

Drechtsteden (Papendrecht, Dordrecht, Zwijndrecht, Sliedrecht, Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht, Hardinxveld-Giessendam).
Gemeente Molenlanden (o.a.: Bleskensgraaf, Brandwijk, Kinderdijk, Molenaarsgraaf, Nieuw-Lekkerland, Oud-Alblas en Streefkerk).

In heel Nederland kunnen we u veelal van dienst zijn, o.a. in Ridderkerk, Barendrecht, Rotterdam, Gorinchem of Breda. Neem gerust even contact op om de mogelijkheden te bespreken.