Aandacht voor afscheid bij leven

Ook wanneer er geen sprake is van een sterfgeval, kunt u contact met Aandacht voor Afscheid opnemen. Bijvoorbeeld als u zelf ziek bent of uw dierbare ziek is en het levenseinde in zicht komt. Het kan u en uw naasten rust geven alvast over de uitvaart na te denken. Een goede voorbereiding en een goede kennismaking dragen bij aan een goed afscheid.

Bij een naderend afscheid kan de wens bestaan om zelf de uitvaart met een uitvaartbegeleider bespreken. Het hebben van de regie kan zeer helpend zijn. Daarnaast kan het u en uw naasten veel rust geven als alle wensen voor wat betreft de begrafenis of crematie, de manier van opbaren, de locatie van de dienst, de muziek en veel meer details zijn doorgesproken en op papier staan.

Met name in (jonge)gezinnen waar sprake is van een terminale situatie en begeleiding nodig is in de toch al heel moeilijke situatie, kunnen wij reeds in het voortraject worden betrokken. Vooral omdat het afscheid vaak een moeilijk onderwerp blijft tussen partners en/of kinderen. Een gesprek mogelijk maken waarin iedereen kan zeggen wat hij denkt is dan vaak heel waardevol.
Een voorgesprek over uw wensen is uiteraard geheel vrijblijvend, neem gerust contact met ons op.

U kunt uw wensen ook zelf vastleggen in ons persoonlijke wensenformulier, ook wel wilsbeschikking genoemd. Of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om een papieren versie toegestuurd te krijgen of een afspraak te maken om u te laten adviseren over de mogelijkheden en/of consequenties van uw wensen.