Uitnodiging lezing 'Verlies en verder' door Manu Keirse

Wanneer: Donderdag 14 februari 2019, 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur)
Waar: Zalencentrum De Palm, Van der Palmstraat 3, 3351 HA Papendrecht
Organisatie: Aandacht voor Afscheid - Carla van Hemert

Een bijzondere man komt op 14 februari naar Papendrecht!
De Vlaamse klinisch psycholoog Manu Keirse (72) is een veelgevraagd spreker en wordt gezien als autoriteit in Nederland en België op het gebied van omgaan met rouw en verlies en palliatieve zorg. Voor mij is hij een enorme inspiratiebron als het gaat om het begeleiden van mensen die een dierbare verliezen en het kennen van het belang van afscheid nemen. Ik ben dan ook heel blij dat Manu Keirse naar Papendrecht komt om een lezing te geven over verlies, verdriet en rouw.

Aanmelden
Iedereen is welkom, tijdig aanmelden is wel nodig. Als u zich aanmeldt, reserveer ik een plaats voor u.
Aanmelden kan per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of eventueel telefonisch op telefoonnummer 06 – 24204630.
Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage in de kosten (na afloop van de lezing) is welkom.

Manu Keirse
Manu Keirse gelooft niet in rouwverwerking: “Je kunt hooguit een verlies overleven en weer leren genieten van het leven.” In zijn vele lezingen en boeken komt steeds naar voren dat er mogelijkheden zijn om elkaar te helpen bij verlies en verdriet. Meer weten kan hierbij helpen. In zijn boek ‘Helpen bij verlies en verdriet’ gaat het overigens niet alleen over verlies door dood, maar ook over verlies van gezondheid, werk en toekomstperspectief.

Manu schetst aan de hand van concrete en praktische voorbeelden hoe rouwen niets te maken heeft met verwerken, loslaten of vergeten maar met anders leren vasthouden. Over verdriet kom je niet heen, je integreert het in je leven. Verdriet is de keerzijde van liefde. Het gemis gaat niet over, maar zal ooit worden overstegen door herinneringen.

Manu Keirse 

 

Voor wie
Deze lezing is toegankelijk voor iedereen. De lezing is interessant voor:

  • wie zelf te maken heeft of krijgt met verlies;
  • wie beter wil weten hoe je anderen kunt helpen bij verlies en verdriet, zowel op het werk als privé. Waar doe je goed aan als bijvoorbeeld een vriend, collega of buurvrouw een dierbare heeft verloren of ernstig ziek is?
  • wie beter wil weten hoe je kinderen kunt helpen omgaan met verdriet en verlies. Wat kun je kinderen bijvoorbeeld beter wel, of misschien ook beter niet vertellen over de dood?

Aandacht voor Afscheid
Ik organiseer deze lezing vanuit Aandacht voor Afscheid omdat ik mensen wil helpen bij verlies. Eén van de dingen die helpt, is moeilijke onderwerpen bespreekbaar maken.  De dood, het verlies van een dierbare, verdriet en afscheid nemen zijn onderwerpen waar vaak liever niet over wordt gesproken. Manu Keirse spreekt op een laagdrempelige en rake manier over verlies en verdriet. Dat inspireert en helpt mensen én dat helpt mensen om anderen te helpen.

Wanneer en waar
De lezing vindt plaats op donderdag 14 februari 2019 in het zalencentrum De Palm, Van der Palmstraat 3, 3351 HA Papendrecht. Er is in de omgeving voldoende parkeerplaats.Vanaf 19:00 uur is de ontvangst met koffie en thee. De lezing start om 19:30 uur en we ronden af om ongeveer 21:30 uur.